36 viilu täistera röstsaia
Õrnsoolalõhe
(graavilõhe) täidis:
250 g graavilõhe
175 g toorjuustu
200 g hapukoort
Paar
teelusikatäit värsket tilli
Soola, pipart
Suitsukala (jõeforelli)
täidis:
1 suitsujõeforell
(ca 250 g)
250 g paksemat
kohupiimapastat
100 g hapukoort
0,5 tl
mädarõigast
Soola, pipart
Kate:
200g toorjuustu
100 g hapukoort
soola, pipart
Kaunistamiseks
(pildil oleva tordi puhul):
tilli, salatkressi,
keedetud munakollast, graavilõhe ja merivarblase marju (ehk Saksa kaaviari).
Lõika ära saiaviilude
koorikud. Lõhetäidise tegemiseks hakki lõhe hästi peeneks (peenemaks kui
tartar), sega toorjuustu ja hapukoorega ning maitsesta hakitud tilli, soola ja
pipraga. Suitsukala täidise tegemiseks pane kõik koostisosad kannmikserisse ja
sega, kuni saad ühtlase massi. Sega ka katte koostisosad omavahel. Lao 12
saiaviilu kandikule (või 6 ja 6), kata pooled viiludest soolakala ja ülejäänud
suitsukala täidisega. Lao peale teine kiht saiaviile ja uuesti täidis, samamoodi
nagu esimesele kihile. Nii saab teha ka kaks väiksemat eraldiseisvat torti. Kolmandaks
kihiks lao viimased saiaviilud ning kata tort toorjuustukreemiga. Kata tort
toidukilega ning pane see paariks tunniks külmkappi seisma. Vahetult enne
serveerimist kaunista tort.NB! kui ma oleks jõudnud enne tegemist uurida, mis Saksa kaaviar ehk siis Seehasenrogen täpselt on, oleksid piirid ilmselt roosad olnud ehk siis mõne väärtuslikuma kalamarjaga. Seda saksa oma ma teist korda enam ei osta.
In Deutsch
In estnischen Chefkoch alternative NAMI-NAMI gibt es schon zum siebten Mal in Folge für die Feierlichkeiten den estnischen Gründungstag einen Rezept -und Backwettbewerb "Kuchen für Estland". Meinen diesjährigen Beitrag ist diesen leckeren herzhaften "Butterbrot"-Kuchen. Man kann mit diesen Füllungen zwei kleine getrennte Kuchen erstellen oder einen größeren mit zwei Füllungen. Die Deko ist von meiner Arbeit inspiriert, so kann man auch Landkarten erstellen :) Hier dann estnische Kaufkraft in vier Klassen in der Landkreisen.
36 Scheiben Vollkorntoast
1. Füllung mit graved Lachs:
250 g graved Lachs
175 g Frischkäse
200 g Saure Sahne
2 TL Dill
Salz, Pfeffer
2. Füllung mit geräuchertem Fisch (Forelle, Saibling):
1 geräucherte Forelle (ca. 250 g)
250 g Speisequark mit Sahne
100 g Saure Sahne
2 TL Sahnemeeretich
Salz, Pfeffer
Frischkäsecreme:
200g Frischkäse
100 g Saure Sahne
Salz, Pfeffer
Deko (für die Kuchen auf dem Foto):
Dill, Gartenkresse, gekochtes Eigelb, graved Lachs, deutscher
Kaviar.
Domori - küll väikese hilinemisega, aga - mulle nii meeldib, kuidas Sa oma (statistiku?)töö siia sisse oled toonud :)
AntwortenLöschen