Põhi:
150 g võid
150 g suhkrut
5 muna
1 dl värskelt
pressitud apelsinimahla
80 g jahvatatud
mandleid
100 g kamajahu
20 g jahu
1 tl
küpsetuspulbrit
50 g valget
šokolaadi
Täidis:
200 g toorjuustu
250 g
kohupiimapastat
200 g vahukoort
175 g külmutatud
punaseid ja musti sõstraid
200 g
külmutatud astelpaju marju
5 želatiinilehte
0,5 dl värsket
apelsinimahla
2 sl kamajahu
1 tl
vaniljesuhkrut
~ 2,5 dl suhkrut
50 g tumedat
šokolaadi
0,5 dl piima
4 cl Vana
Tallinna likööri
Kaunistuseks:
200 g toorjuustu
2 sl suhkrut
100 g tumedat
šokolaadi
Vahusta toasoe
või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja vahusta. Riivi või haki šokolaad, sega
kuivained ja šokolaad omavahel ning lisa või-muna segule. Sega kergelt läbi. Vala
segu või ja jahuga määritud 26 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadises
ahjus 40 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Lõika kolmeks kihiks.
Võta kohupiim ja
toorjuust külmkapist. Purusta sõstrad saumikseriga ning vajuta segu läbi sõela,
sega püreele juurde ca 1 dl suhkrut, alusta vähesega ja lisa niipalju, et
tundub paras, sega kuni suhkur on sulanud. Korda sama astelpajuga, suhkrut lisa
jälle maitse järgi, veidi rohkem kui sõstardele. Tõsta mõlemast segust 5 sl
kõrvale, need lähevad otse põhjale. Pane želatiinilehed külma vette paisuma.
Lisa vahukoorele vaniljesuhkur ja 1 tl suhkrut ning vahusta. Kummuta toasoe
toorjuust ja kohupiim kausi, lisa 3 sl suhkrut ja vahusta. Kuumuta
apelsinimahl, vajuta želatiinilehed üleliigsest veest kuivaks ja sulata
apelsinimahlas. Lisa 1/3 želatiinisegust sõstrapüreele ja ülejäänud 2/3
astelpajupüreele. Lisa mõlemale segule 1 sl kamajahu. Jaota
toorjuustu-kohupiima segu kaheks ning sega ühele osale juurde sõstra ja teisele
osale astelpajupüree. Jaga vahukoor kaheks ning sega õrnalt toorjuustu segudele.
Aseta esimene osa põhjast alusele, ümbritse tordirõnga või koogivormiga. Sega
piim likööriga, niisuta põhja 1/3 segust. Määri põhi 5 sl astelpaju püreega,
vala peale astelpaju-toorjuustu kreem ning puista üle 25 g hakitud šokolaadiga.
Tõsta peale teine põhjakiht, niisuta ja määri 5 sl sõstrapüreega, vala kihile
sõstra-toorjuustu kreem ning puista üle 25 g šokolaadiga. Kata kolmanda
põhjakihiga ja niisuta ka seda kihti. Tõsta kook paariks tunniks külma tahenema.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen